Fenntartható városok – lehetőség a fejlődésre

Fenntartható városok – lehetőség a fejlődésre

A Fenntartható Városok 2024 szeptemberében immáron harmadik alkalommal indítja útnak önkormányzati fenntarthatósági képzését, a Fenntartható Városok Akadémiát.

2024.05.29.
Kricsfalussy Fanni

A fenntartható városok program célja a városi környezet fenntarthatóságának elősegítése és fejlesztése. Az ilyen városok arra törekszenek, hogy a társadalmi, gazdasági és környezeti szempontokat egyaránt figyelembe vegyék a városi tervezés és fejlesztés során.

Ezen programjai közé tartozhatnak az energiahatékonyság növelés, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, a zöldterületek növelése, a hulladékgazdálkodás javítása, valamint a lakosság környezettudatosságának és fenntarthatósági szemléletének fejlesztése.

Nemcsak a város lakói, hanem az önkormányzatok, vállalatok és civil szervezetek együttműködésére is szükség van. A programok hosszú távú tervek és intézkedések sorozataként valósulnak meg, és folyamatosan figyelik és értékelik a város fejlődését a fenntarthatóság szempontjából.

A fenntartható városok programjai nemcsak a városi életminőséget javítják, hanem hozzájárulnak a globális környezeti kihívások kezeléséhez is, mint például az éghajlatváltozás és a természeti erőforrások fenntartható használata. Emellett a fenntartható városok vonzóbbá teszik a városokat a beruházók és turisták számára is.

A képzésről bővebb információ található az alábbi linken:  Weboldal: https://fenntarthatovarosok.com/informaciok-a-kepzesrol/

Szívesen értesülnél legújabb cikkjeinkről? Regisztrálj most, és mi elsőként értesítünk minden megjelenő cikkünkről.

Regisztráció