GARANCIA AZ ÁTLÁTHATÓSÁGRA

GARANCIA AZ ÁTLÁTHATÓSÁGRA

Teljes képet adunk. Átláthatóság, egyenes beszéd, őszinte kommunikáció… E hívószavakat szem előtt tartva indítottuk el tizenkét esztendeje az Önkormányzati TV weboldalát.

2024.02.27.
Kricsfalussy Fanni

Az évek során kameráink bejutottak a tárgyalótermek mélyére. Ott voltak a fontos tanácskozások, hosszú egyeztetések, szakmai viták és előremutató javaslatok középpontjában, hogy teljes képet adjanak az önkormányzatok munkájáról. Meggyőződésünk, hogy igény van a helyi lakosság körében az ülések élő közvetítésére, hiszen az ott meghozott határozatok közvetlen hatással vannak mindennapi életükre és környezetükre.

Rendszeres tájékoztatás
Elképzelésünk megtalálta közönségét, amelyhez szükség volt a fővárosi és vidéki önkormányzatok együttműködésére, az évek alatt összegyűlt tapasztalatunkra és technológiai fejlesztésekre. Büszkén mondhatjuk, hogy ma már a Főpolgármesteri hivatallal együtt 10 fővárosi kerület, számos megyei jogú város és sok más település önkormányzata tájékoztatja rendszeresen a nyilvánosságot a segítségünkkel. Így az Önkormányzati TV is jelentős szerepet vállal a valódi képviseleti demokráciát szolgáló önkormányzati munkában, illetve annak egyenes tájékoztatásában.

Minden körülmények között
A zavartalan közvetítések feltétele a megfelelő háttértechnika megléte. Épp ezért egyre több kamerával és csúcsminőségű kommunikációs eszközökkel dolgozunk. Az állandó, zavartalan tájékoztatás érdekében kifejlesztettük a MikroKam közvetítő rendszert, hogy amennyiben nem áll rendelkezésre a teljes stáb, automata kamerákkal és a MikroVoks szavazó rendszerrel vezérelve, egyetlen adásrendező segítségével megoldjuk az élő közvetítést.

Őszinte kíváncsisággal…
Korábban az állampolgárok nehezen láttak bele az általuk megválasztott képviselők munkájába. Mára ez a helyzet megváltozott. Meg kellett változnia, hiszen a választóknak minden joguk megvan a hiteles tájékoztatáshoz. Az emberek kíváncsiak, hogy az önkormányzatoknál dolgozó képviselők milyen szempontok alapján döntenek, miképp képviselik az érdekeiket. Kérjük, hogy amennyiben Önnél még nincs átlátható, élő közvetítés az önkormányzati ülésekről, feltétlenül juttassa el ezt a cikket képviselőjéhez, polgármesteréhez. Várják el minél többen, hogy biztosítsák a nyilvánosságot a helyi polgárok számára és a siker nem marad el!

Ismerje meg a Részvételi Irodát!

Miért hívták életre a Józsefvárosi Önkormányzatnál? Hogyan tud valaki bekapcsolódni a helyi közügyekbe?
Mit jelent az, hogy érthetővé tenni a hivatali munkát? Mik a kezdeti eredmények, és melyek még a jövő feladatai?
Udvarhelyi Tesszával, a Józsefvárosi Részvételi Iroda megalapítójával beszélgetett Madarász Csaba, a Közösségi Digitális Eszközök Alapítvány elnöke.

Köszönjük, hogy velünk tartott.

Amberger Árpád
Vezérigazgató

Szívesen értesülnél legújabb cikkjeinkről? Regisztrálj most, és mi elsőként értesítünk minden megjelenő cikkünkről.

Regisztráció