Önkormányzatok Képviselők Személyes főoldal
OTV - Logó
Bejelentkezés Regisztráció
council-name

Gulyás Tamás István

Nagytarcsa - Polgármester (2022-

Korábbi tisztségek

Bemutatkozás

Ikerlányaimmal, kisfiammal, és feleségemmel élünk Nagytarcsán. Gyermekkoromat a békés megyei Mezőberényben töltöttem. Első végzettségem a győri Széchenyi István Egyetemen szereztem Közlekedésmérnök – Logisztikusként. Majd ezt bővítettem egy posztgraduális másoddiplomával az akkori Budapesti Corvinus Egyetemen Általános menedzsment szakértői végzettséget szerezve.
Dolgoztam állami vállalatnál és két multinacionális cégnél, mielőtt Nagytarcsára költöztünk. Majd itt helyben találtam új munkahelyet, hogy végre kerékpárral járhassak munkába. Legtöbb esetben régi folyamatok ésszerűsítésével, hatékonyabbá tételével és új folyamatok bevezetésével kezdtem a feladataim. Pozícióimnak köszönhetően sok emberrel, társszervezetekkel, belföldi és külföldi partnerekkel, hatóságokkal ápoltam jó kapcsolatot.
Felsőfokú tanulmányaim idején kezdtem civil önkéntes pályámat, amikor a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete győri helyi szervezetének tagja, majd alelnöke lettem. Az önkéntességet itt helyben is folytatom 5. éve a FLEX Polgárőr Egyesület, majd a Füzesliget Egyesület elnökségi tagjaként, továbbá idén csatlakoztam a NOE Szilasmente Nagycsaládos csoportjához és a Tiszta Falunkért Civil Egyesülethez. Utóbbi egyesület delegált az ivóvíz problémák kapcsán létrejött, települések közötti civil összefogás, a Vízkoalíció szervezetében az egyesület, illetve községünk képviseletére. Nagytarcsán nagyszerű közösségre találtam, ami nagyban motivál, hogy szabadidőmben is tegyek a falunkért, közösségünkért. Szívesen segítek ott, ahol tudok.
Évek során ezen tevékenységek kapcsán sok lakótársunkkal találkoztam. Amellett, hogy megismerhettem őket és családjaikat, szembesülnöm kellett azzal, hogy legtöbben küzdenek valamilyen helyi problémával. Személyiségemből fakadóan szeretem megoldani, megjavítani a dolgokat, otthonunkban is sok mindent magam hozok helyre vagy készítek el. Egyesületi tevékenységek kapcsán nemcsak az emberekkel, hanem a helyi viszonyokkal is találkoztam. Szabálykövető emberként sokszor elszomorodtam, hogy bizonyos folyamatokat előkészítés, megfelelő jogi háttér, vagy adott esetben előzetes engedélyek nélkül bonyolítanak le.
Alapvetően konzervatív beállítottságú vagyok, családcentrikus, szeretem és védem a természetet, tisztelem a hagyományokat, de nem félek a változástól – szeretem meglovagolni a változás hullámait. Tisztában vagyok a nehézségekkel, azzal, hogy sok munka és idő kell a helyi folyamatok helyreállításához, javításához. Ismerve kitartásom, rendszeretetem, előre tervező gondolkodásmódom segít a helyzet hosszútávú megoldásában, „normális”, elvárt mederbe való terelésében. Tudom, hogy sokat kell utánajárni az ügymeneteknek, de munkám mellett folyamatosan tanultam eddig is. Ahogy néhai édesapám mondta nekem: „A becsületesség hosszútávon kifizetődő.” – ezért tartom magam is ehhez. Mindezeket megerősíthetik azok, akik közelebbről ismernek engem, akiknek segítettem már, vagy akikkel együtt dolgoztam eddig.
Úgy vélem, az önkormányzat helyi érdekeket kell szolgáljon – elsősorban az itt, helyben élőket, akár közvetlenül, akár a helyi egyesületeken keresztül, másodsorban a helyi vállalkozásokat, majd a többi érdekeltséget, politikai és más nézettől függetlenül. Úgy gondolom, egy polgármesternek a falu szolgájának kell lennie és úgy vezetnie azt, hogy legyen
– érezhető a lakosok érdekeinek képviselete;
– látható a község fejlődése;
– minél több rendezvény, és jól használható közösségi terek egy jó közösség építése érdekében;
– élhető, és szerethető a falu, mindenki számára;
– folyamatosan tájékoztatva a közösség az őket érintő ügyekről;
– bevonva a lakosság a döntésekbe, amennyire csak lehetséges;
– átlátható a falu gazdálkodása;
– és mindemellett a törvényesség betartásával példát mutasson az itt élőknek.
Eddigi életem során, amikor bizalmat kaptam, minél jobban igyekeztem rászolgálni.
Azt vallom, hogy „Holnap is találkozunk!” – éljünk együtt egymást segítve, mert a múltunk lehet más, de a jelenünk és jövőnk közös. Otthonunk Nagytarcsa!
Tel.: +3620 991 2142
Mutass többet