Miskolci Kocsonyafesztivál: „Több, mint legenda”

Miskolci Kocsonyafesztivál: „Több, mint legenda”

Március 8-10. között ismét megrendezésre kerül a miskolci Kocsonyafesztivál.

2024.03.06.
Pál Kitti Orsolya

A szervezők több mint 50 fellépővel készülnek, melyek között Manuel, Wellhello és Bereczki Zoltán is szerepel. A fesztiválra látogatók különböző kulturális programokon vehetnek részt, mint például a Miskolci Nemzeti Színház fotószínháza vagy Szinva Terasz előadásai. Ezen kívül természetesen vásári forgataggal, finom ételekkel és italokkal, valamint a világ legjobb kocsonyájával várják az érdeklődőket!

A fesztivál története

A miskolci kocsonyafesztivál észak-magyarországi régióban, különösen Miskolc városában kiemelkedő esemény. Az esemény 2004 és 2013 között hivatalosan Miskolci Tél Kocsonyafesztivál néven futott. Célja, hogy a téli időszakban is vonzza a külföldi és belföldi látogatókat a városba, és megismertesse velük Miskolc vendégszerető, gasztronómiai, kulturális és turisztikai kincseit. Az esemény idején a múlt hangulata elevenedik meg a városban, ahol az egykori kereskedőváros atmoszféráját idézik a lacipecsenye, miskolci perec és a felejthetetlen kocsonya körül. A fesztivál jelmondata: „Több, mint legenda!”

A fesztivált a miskolci sétálóutcán, a Szinva teraszon és a Szent István téren rendezik meg, de korábban a Hősök tere, Miskolc-Tapolca és Lillafüred is adott otthont az eseménynek. A fesztivál kabalaállata a Brecus Anonymus, a Névtelen Béka.

Forrás: https://kocsonyafesztival.hu/

Szívesen értesülnél legújabb cikkjeinkről? Regisztrálj most, és mi elsőként értesítünk minden megjelenő cikkünkről.

Regisztráció