Tour de Hongrie 2024.

Tour de Hongrie 2024.

2024. március ötödikei díjátadó gáláján nyilvánossá vált, hogy a Magyar Kerékpáros Körverseny negyedik szakasza Budapestről rajtol. Bemutatjuk, hogy pontosan merre gurulnak majd a versenyzők!

2024.03.17.
Kricsfalussy Fanni

Öt szakasz, 854 kilométer, csaknem 8000 méternyi szintemelkedés, 10 kategorizált emelkedő, két klasszikus sprinteretap és két ikonikus hegyi befutó vár a 45. Magyar Kerékpáros Körverseny résztvevőire. A ProSeries kategóriás többnapos verseny szakaszait március 5-én, élő televíziós közvetítés mellett mutatták be a Budapest Music Centerben.

A Tour de Hongrie Magyarország egyik legnagyobb kerékpáros eseménye, melyet évente rendeznek meg az ország különböző részein. A verseny általában öt napig tart, és a világhírű kerékpáros csapatok és versenyzők vesznek részt rajta.

Ez egy fantasztikus lehetőség a helyi és nemzetközi kerékpáros rajongóknak, hogy közelről élvezhessék a versenyt és tiszteletüket adhassák a sportolóknak. A verseny alatt a résztvevők gyönyörű tájakon és városokon keresztül haladnak, és lehetőségük van megcsodálni Magyarország kulturális és történelmi látnivalóit is.

Érdekességek az idei útvonalról

  • Az ötnapos verseny két-két etapja a sprintereknek és a hegyimenőknek kedvez – a negyedik szakaszon mindkét fél labdába rúghat.
  • A főváros mellett kilenc vármegyét érint a verseny: Jász-Nagykun-Szolnokot, Hajdú-Bihart, Borsod-Abaúj-Zemplént, Hevest, Pestet, Fejért, Somogyot, Tolnát és Baranyát.
  • A karaván útja 81 településen visz keresztül – közülük 9 rajt- vagy célvárosként, 12 pedig gyorsasági részhajrá házigazdájaként kaphat kiemelt figyelmet.
  • Ahogy az utóbbi években már megszokottá vált, idén is 15 gyorsasági hajrára kerülhet sor, ahol a versenyzők pontokat és bónuszmásodperceket gyűjthetnek. Minden etapon három ilyen részhajrá található.
  • A hegyi pontverseny győztesének járó piros trikóra ácsingózóknak tíz kategorizált emelkedő áll majd rendelkezésükre a pontszerzésre. A Kékestető első kategóriás kaptatója mellett négy második és öt harmadik kategóriás hegymenettel kell megbirkózniuk a kerékpárosoknak.
  • A 854 kilométeres versenytáv alatt 7871 méternyi szintemelkedést kell leküzdeniük a versenyzőknek – ez a világ huszadik legmagasabb hegycsúcsának felel meg. A Tour de Hongrie 2015-ös visszatérése óta egy kiadás sem tartalmazott még ennyi szintemelkedést.

Forrás: https://tdh.hu/

Szívesen értesülnél legújabb cikkjeinkről? Regisztrálj most, és mi elsőként értesítünk minden megjelenő cikkünkről.

Regisztráció