Összesen 4023097 látogató
Összesen 7902 feltöltött anyag
Jelenleg NINCS ÉLŐ közvetítés
Önkormányzatok
Anyagok
Általános keresés

MEGHÍVÓ -Hogyan vegye ki a részét Erzsébetváros a klímaváltozás elleni harcból? 2020.11.10.

Feltöltő : Budapest, VII. kerület, Erzsébetváros Önkormányzata 43 megtekintés

ERZSÉBETVÁROS ONLINE LAKOSSÁGI FÓRUM

2020.11.10 17 órától

https://onkormanyzati.tv/stream/bp07

https://www.facebook.com/events/2432088333751724/

 

Online lakossági fórum: Hogyan vegye ki a részét Erzsébetváros a klímaváltozás elleni harcból?

Közeleg az online fórum időpontja, ahol a lakosok kérdései mentén átbeszéljük azokat az akcióterveket, melyek segítségével jelentősen csökkenthetjük a kerület szén-dioxid-kibocsátását! A fórumhoz készült prezentáció az alábbi mellékletben megtekinthető. A potenciális intézkedéseket két csoportra osztottuk: egy részük a klímaváltozás folyamatát hivatott mérsékelni, a másik részük pedig az új éghajlati viszonyokhoz való alkalmazkodásra kínál helyi megoldást.

Erzsébetváros Fenntartható Energia és Klímaakciótervének (SECAP) potenciális intézkedései

Folytatódik a közösségi bevonással készülő Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv előkészítése kerületünkben. A terv célja, hogy 2030-ig 40%-kal csökkenjen a kerület szén-dioxid-kibocsátása, és nőjön az alkalmazkodóképessége a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben.

A lakossági fórumon a Jóügy Kft. munkatársai - Beleznay Éva és Lohász Cecília - és az Önkormányzat munkatársai ismertetik az Akciótervben megjelenő potenciális intézkedéseket. A fórum folyamán ezeket az akciókat rendezzük fontossági sorrendbe a lakosság értékítéletének megfelelően, valamint lehetőség nyílik kérdezni is a dokumentumot létrehozó szakértőktől.