Ki lesz Budapest főpolgármestere? Új sorozatunkban bemutatjuk a jelölteket.

Ki lesz Budapest főpolgármestere? Új sorozatunkban bemutatjuk a jelölteket.

A budapesti főpolgármesterség a magyar főváros, Budapest vezető pozíciója. A főpolgármester a város vezetője és a Budapesti Közgyűlés elnöke is egyben. A főpolgármestert közvetlenül a választópolgárok választják öt évre. A főpolgármester feladatai közé tartozik Budapest gazdasági és társadalmi életének irányítása, valamint a város fejlesztése és infrastruktúrájának fenntartása. Ezen felül a főpolgármester képviseli Budapestet a hazai és nemzetközi szinten, valamint képviseli a várost a kormánnyal és a többi önkormányzattal folytatott tárgyalásokon is.

2024.03.25.
Kricsfalussy Fanni

Dr. Grundtner András, a Mi Hazánk színeiben indul. Alább a bejelentésről láthatnak egy videót.

Grundtner András Imre (Budapest XII. kerülete, 1972-) jogász, politikus, közszereplő, a Mi Hazánk budapesti alelnöke.

Budapesten a XII. kerületben született, Sárospatakon, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma érettségizett. 2000-ben doktorált a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi karán. Ügyvédjelölti gyakorlata után nemzetközi magán- és kereskedelmi jogi tanácsadó cégeknél töltött be vezető tisztséget.

1990-től aktív közéleti szereplő, 1994-től a Magyar Igazság és Élet Pártja kampányát segítette, 2006-2007-ben a Hatvannégy Vármegye Alapítvány kurtóriumi elnöke volt. 2010-től 2014-ig Budapest Hegyvidéki Önkormányzat Közbiztonsági Bizottságának, majd 2014-től 2018-ig a Szociális és Egészségügyi Bizottságának volt a tagja.

2022. június 23. óta a Nemzeti Választási Bizottság tagja.

2008-tól 2018-ig volt a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagja, alapítója a Hegyvidéki Alapszervezetnek, amelyben alelnöki tisztséget töltött be. 2018-as alapításakor belépett a Mi Hazánk Mozgalomba, ahol 2018. novemberében megalapította a Budapest XII. kerületi (Hegyvidéki) Alapszervezetet, amelynek azóta az elnöke. A 2019. évi helyi önkormányzati választásokon Sóskút községben (Pest megye) a Mi Hazánk-MIÉP-FKgP polgármester- és képviselőjelöltje.

A 2019. évi európai parlamenti választásokon a Mi Hazánk önálló listájának 8. helyén volt jelölt. A 2022-es magyarországi országgyűlési választáson a Mi Hazánk országgyűlési egyéni választókerületi jelöltjeként Budapest 03. számú OEVK – Budapest XII. kerület (Hegyvidék) és a Mi Hazánk országos listájának 25. helyén volt jelölt.

Szívesen értesülnél legújabb cikkjeinkről? Regisztrálj most, és mi elsőként értesítünk minden megjelenő cikkünkről.

Regisztráció